Архив: Булфото

За пореден път "Воля" и ВМРО влязоха в остър спор в парламента.

Веселин Марешки отново поиска оставките на вицепремиерите от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Той настоя, че именно министърът на отбраната Каракачанов е отговорен за престъпните практики в Агенцията за българите в чужбина.

Още по темата

От своя страна пък Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" настоя, че няма повдигнати обвинения към Каракачанов или към когото и да било друг от ВМРО, а срещу Марешки се води дело за рекет и побой.

"В ДАБЧ не може да се случи нищо без знанието на Красимир Каракачанов. Ние ще се борим да изкореним Каракачанов и Симеонов от българското правителство. Ако това не стане, това ще е победата на Байганьовщината и простащината в политиката", отсече лидерът на "Воля".

Той цитира и думи на бившия зам.-председател на ВМРО Костадин Костадинов, че "Каракачанов е истинският архитект на престъпните схеми в ДАБЧ".

"Костадин Костадинов съди Марешки за побой, а Марешки го цитира в парламента, нямам думи!", скочи на свой ред Юлиан Ангелов.

Той се закани и че всички, които клеветят ВМРО, ще бъдат съдени.

"Нито срещу ВМРО, нито срещу Каракачанов има повдигнати обвинения. Но срещу Марешки има повдигнати обвинения за рекет, изнудване и побой", каза Ангелов и добави, че Марешки трябва да си подаде оставката като зам.-председател на парламента, докато не приключат делата срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase