Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

Скандалът с Държавната агенция за българите в чужбина скара "Воля" и ВМРО.
 
Според едните явно става дума за натиск, а според другите - за целенасочена атака.
 
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обвини вицето Красимир Каракачанов, че  е главата на организираната престъпна група в Агенцията.

Той смята, че Валери Симеонов чисто формално е отговорният вицепремиер за ДАБЧ, а реално нещата там зависели от Каракачанов.

Още по темата

В отговор на критиките пък Юлиян Ангелов от ВМРО отсече, че има кръгове в България и в чужбина, които искат да нанесат политически удар на Каракачанов и ВМРО.
 
Според него ВМРО за 125 години история е понасяла много по-тежки удари, а ако пък "някой е правил нещо на гърба на българите зад границата, трябва да си понесе последствията".

"Този удар няма да ни събори, напротив ще излезем още по-силни, защото знаем, че нещата, които казваме, са истината и че сме прави. Всеки политически джендър, който довчера е бил либерал, след това е станал демократ и един е за въоръжаване, а друг ден против, а след това е станал патриот, няма как по никакъв начин с подобни тези и лъжи на гърба на ВМРО да си прави политически имидж", заяви още Ангелов.

Той смята, че българските институции трябва  да си вършат работата и там, където има корупция и нарушаване на закона, прегрешилите трябва да си носят последствията.
 
"Въпросът е, че всичко беше обърнато така, че да има политически удар върху цялото управление на страната и върху ВМРО без никакви доказателства, а твърдения на различни хора, които нито познават материята, нито знаят за какво става въпрос, а единствената им цел е да оплюват ВМРО и Каракачанов", оплака се депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase