Снимка: архив, Investor Media Group
fallback

Държавният бюджет и промените в данъчните закони ще бъдат гласувани в Народното събрание. На второ четене депутатите ще обсъдят новия начин за изчисляване на данъка върху автомобилите, в който е включен и екологичен компонент. След това ще бъде и първото гласуване на държавния бюджет, в който се залага дефицит от 600 млн. лева. Именно в този документ е заложено и 20% увеличение на заплатите на учителите и 10% ръст на възнагражденията на заетите в бюджетната сфера. На извънредното заседание на парламента вчера депутатите приеха на първо четене бюджетите на здравната каса и на Държавното обществено осигуряване.
 
Проф. Димитър Тадаръков коментира разпределението на държавните пари за следващата година в студиото на "България сутрин" и каза, че бюджетът за 2019-а година е без реформи и дава на всекиго по нещо с оглед на предстоящите избори.

Oще по темата

"Това е един предизборен бюджет. Това е бюджет на страха, това е страха от предстоящите избори, които са за европарламент и кметски или, ако евентуално се появят, извънредни парламентарни", категоричен беше той.

Проф. Тадаръков обясни, че философията за страха се обосновава на това, че депозитите на българите - общо 50 милиарда лева - са в банките и това е половината държавен бюджет.

По думите му заради ситуацията у нас, гражданите държат парите си на депозити, на много ниска лихва, парите им се губят от инфлацията, но хората така и не инвестират.

Преподавателят разкритикува начините на управление и това, че у нас не се работи с визия за десетки години напред и посочи, че най-добрият научен труд в тази посока е докладът на БАН и подчерта, че дори БСП правят визия само за 10 години, в която има доста пропуски.

"След 30 години парламентът ще се състои от 50-55% хора от етнически произход и българите ще бъдем под 45%", настоя проф. Димитър Тадаръков пред Bulgaria ON AIR и прикани да си представим какво ще е икономическото и научно ниво на бъдещите народни представители.

Той коментира и бъдещето на правителството и одобри действията на премиера във външнополитически план, но каза, че това, което може да коства управлението на тази коалиция, са многото скандали и най-открояващите се сред тях са тези при "Обединени патриоти", където по думите му има вътрешна битка и те са далеч от обединението, което демонстрираха преди изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

анонимен

преди 5 години

ДО 17 И ДА НЕ ГЛАСУВА НИКОЙ ЗА ТЯХ ТЕ СИ ГИ ПОПРАВЯТ /СМЯНА НА БЮЛЕТИНИТЕ/ СЪС ПОМОЩА НА ПОЛИЦИЯТА ИЗВОЗВАЩА БЕЗЦЕННИТЕ БЮЛЕТИНИ И НАКРАЯ ПАК СПЕЧЕЛИРЛИ ТЕ ДОРИ И НИКОЙ ДА НЕ Е ХОДИЛ ДА ГЛАСУВА. ТОВА Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА МАФИЯ ПО СТРАШНА И ОТ СИЦИЛИАНСКИТЕ ФАМИЛИИ МАФИОТИ. НЯМА ОПРАВИЯ ЕДИНСТВЕН ИЗХОД ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. ИНАЧЕ ТЕЖКО И ГОРКО НА НАРОДА. УНИЩОЖЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА.

20

До 20

преди 5 години

Напротив - нулевите данъци са рай и е много ефективно за мен. Живея тук защото искам да ми е евтино, а не да ми е "ефективно". Искам си ниските данъци, домашното вино, ракийка и пържоли и вечер да има с кой да си легна - друго не искам. Не искам и да работя - не ми трябват много пари. Но като вдигат данъците и ще трябва да поработвам, защото парите няма да ми стигат. Тогава защо да живея тука ако ще работя? Нямам амбиции да печеля пари. Вземам пари от наеми и си ходя за риба.

19

Анонимен

преди 5 години

До Мнение 15Глупости! Намалението на данъци, такси и пр. е неприложимо и неефективно. Единственият правилен вариант е УВЕЛИЧЕНИЕ на доходите в частния сектор, а не в държавния. Обаче тука сте събрани само чиновници на държавна хранилка, които нямат реална представа какво се случва. Парите ви ги дава държавата и внасяте данъци от дадените ви пари. В частния сектор данъците ги заработва работникът с труда си. накрая получава 400лв нето.

fallback