Снимка: БТА

Депутатите от ГЕРБ и БСП влязоха в остър спор по време на дебатите на първото четене на Закона за бюджета на ДОО. Те обаче не обсъждаха пенсиите и заплатите, а поименната проверка на народните представители по-рано през деня, а накрая бяха наказани със забележка двама народни представители - Данаил Кирилов от ГЕРБ и Цветан Топчиев от левицата.

По-рано днес шефът на правната комисия Данаил Кирилов предложи всички, които не са участвали в поименната проверка, поискана от ГЕРБ, да не им се признаят транспортните разходи при пътувания, както и да нямат право на квартирни и дневни за сметка на Народното събрание.

Георги Свиленски от БСП призова Кирилов да аргументира това предложение и настоя, че днес има командировани депутати, включително и от ГЕРБ.

"Председателката на НС Цвета Караянчева командирова депутати, а Данаил Кирилов отнема командировъчните. Трудно е да се направи кворум от 121 депутати в една разбита коалиция", отсече Свиленски.

В отговор пък Данаил Кирилов припомни поведението на мнозинството по време на кабинета "Орешарски".

"На Корнелия Нинова й липсват спомените през 2013 година. Председателят на парламента Михаил Миков определяше кворума като казваше: "Има видимо мнозинство", каза той.

Той коментира и че след поименната проверка депутатите от БСП са "влезли в залата като мишки".

Именно това определение разгневи опозицията и тя поиска Кирилов да бъде наказан.

"Сравняването на народни представители с различни биологични видове е нарушение на правилника", скочи соцдепутатът Иван Иванов.

"Вие не водите заседанието като председател на парламента, а като мишка", обърна се пък депутатът от БСП Цветан Топчиев към председателстващия Емил Христов.

В крайна сметка Христов наложи и на двамата народни представители наказание забележка.

Коментари Напиши коментар

56

Iceblast88

преди 3 години

До анонимния 58И едните и другите комунисти сте все еднакви предатели! Единствената разлика е, че БСП не ги е срам да си признаят, че са предатели. А вие все на обидени се правите, когато ви кажат истината в очите: ЧЕ И ВИЕ СТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, ДЪРТИ ***!!! Ако забраним членове на БКП да се кандидатират за държавна длъжност, 99.9% от ГРОБ няма да имате право да се кандидатирате!!! Демократи с червени книжки в джоба и бюст на Ленин до леглото, това сте вие!!!

55

Iceblast88

преди 3 години

До анонимния 58Как да не е вярно, че Гроб са БКП-ци?Бай Тиквонии как мислиш е станал личния ореходържач на бай тошо? А Свинетзила, внучката на национален предател от БКП? Или Цвъчка Цвачева която си призна в ефир, че е била БКП-ски ***?До ония ден младежкото БКП (ГРОБ) се целувахте с дъртото БКП по конгресите и изведнъж станахте против комунизма? Я се скрий някъде! Какво се срамите да си признаете, че и вие сте *** като другите ? Поне един път имайте доблестта да си признаете

54

Анонимен

преди 3 години

До ИзнервенДо 29 червен анонимник. Ай стига с тази тъппа опорка, че ГЕРБ били комунисти - банална, писана вече хиляда пъти и невярна. Те затова са в ЕНП, а? И стига с тези 10 години управление на ГЕРБ (пак лъжа). 7 са, забрави ли Орешарски и трите служебни кабинета, които дърпаха назад. И фактите не важат ли за вас, бе да ва *** в мръссните позитанци?