Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов нападна БСП и ДПС за лиспата на кворум в парламента, заради които пропадна петъчното заседание.

Опозицията абдикира от задълженията си, настоя той в Горна Оряховица.

Oще по темата

По думите му, не може да говориш за смяна на модела и системата на управление на държавата, а в следващия момент да те няма в парламента, където е мястото да зададеш важните актуални въпроси към властта.

Това, според него, говори единствено за несериозност от страна на депутатите от опозицията и за абдикиране от задълженията им.

Цветанов увери, че на извънредното пленарно заседание във вторник, на което ще се гледат бюджетните закони за следващата година, кворум ще има.

Наред с това той изрази учудване, че именно в петък опозицията е решила да саботира работата на НС при положение, че именно в този ден се провежда парламентарният контрол, по време на който могат да се задават въпроси към изпълнителната власт.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна още, че държавата е стабилна, доходите на гражданите непрекъснато се увеличават, има почти нулев дефицит, а в бюджета за следващата година са заложени повече средства във всички сектори.

Цветан Цветанов бе категоричен, че при ГЕРБ и управлението на Бойко Борисов винаги е имало воля за борба с престъпността и корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Кракра

преди 5 години

Боже колко боляло да те замерят със собствените ти камъни.Нали те преподадоха този урок на БСП при предишният кабинет(Орешарски).Много им е къса политическата памет.Тогаз лично бат Бойко заяви,че лично той ще осигури кворума за приемане оставката на кабинета.Защо сега мислят за рестрикции?

36

МИТАКА

преди 5 години

До ДАААА.... 19 : СВАЛИХА НЕЗАКОННО ОРЕШАРСКИ , ПРЕДИ ДА СИ БЕШЕ СЪСТАВИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО И СЕГА ЗА ВСИЧКО БИЛ ВИНОВЕН ТОЙ . МЪРЛЯВЦИ , ЛЪЖЦИ И ДЕМАГОЗИ-ТОВА СА ГЕРБ !

35

1

преди 5 години

До кръшкачи,тиквата за това ли обикаля света,защото и той е комунист,и кръшка от работа.

fallback