Снимка: БТА
fallback

Шефът на депутатите от "Обединени патриоти" Волен Сидеров видя политически удар по патриотичните сили в скандала с шефа на Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ Петър Харалампиев, който е с обвинение за ръководене на престъпна група за вземане на подкупи и други престъпления. Според Сидеров атаките могат да идват от "кръгове, които искат нестабилност и хаос".

"Случаят с ДАБЧ е политически удар. Когато човек бъде осъден, тогава може да бъде определен като нарушил закона. Това е удар по цялата коалиция на патриотите, защото така, искайки оставката на един на друг, се прави внушението, че управлението не е стабилно. А всъщност няма основание за това, имаме подобрени икономически показатели. Затова може би се правят тези внушения", коментира лидерът на "Атака".

Oще по темата

По-рано днес заради корупционния скандал в ДАБЧ от ДПС поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, тъй като според тях вицепремиерът носи персонална отговорност. И въпреки че Волен Сидеров бе един от първите, поискали главата на Симеонов, днес не стана ясно дали Сидеров продължава да настоява той да освободи поста си.

"Не ме свързвайте с ДПС, аз съм се произнесъл по темата, не мисля да продължавам да коментирам, особено обвързано с мнението на ДПС. Нашите разправии са от съвсем друго естество. Аз когато ги критикувам, го правя вътрешно, по братски", каза Сидеров.

На въпрос дали Сидеров продължава да иска оставката на Валери Симеонов, Сидеров отговори: "Каквото съм казал, съм го казал и не го променям. Но всяко твърдение има точно място и точно време!".

Той настоя за пореден път и че правителството трябва да изкара пълен мандат, тъй като могат да се направят полезни неща за България.

"Това управление може да е без един човек, без определени хора, включително без аз да съм някакъв. Без всеки от нас може да продължи, щом се следват определени принципи", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Българин

преди 5 години

От ясна по ясна.... от смешна по смешна..... трябва да си рядко *** да повярваш на тоя театър...

47

Схемата е ясна

преди 5 години

Естествено, че е опит за удар. И то по един от най-дейните хора на коалицията. Всеки, който познава бате Харо, знае колко смешно звучи обвинението, че е взел 350? подкуп..... нали сигнала беше за милиони за цяла схема.... е къде е тая схема ??? 350? само това ли скалъпихте...

46

Анонимен

преди 5 години

За 10 години надминахте и *** по кражби

fallback