fallback

Общ преглед

Бенчо Бенчев е обиден на БСП за прибързаната им реакция да свалят доверието си от него преди да се е произнесъл съдът дали е виновен по обвинението за помагачество на Димитър Желязков - Очите.

"Погребаха ме жив. Не съм с доказано престъпление, а те ме таксуваха като такъв. Надявам се органите да си свършат работата и истината - че не съм виновен, да излезе наяве", заяви общинският съветник, цитиран от "24 часа".

Oще по темата

След скандала с Очите преди 3 месеца бизнесменът за първи път се появи на сесия в общинския съвет. Този път обаче слезе от президиума, тъй като вече не е зам.-председател на местния парламент след сваленото доверие от БСП, които го бяха издигнали.

Бенчев седна на една от последните банки до реформаторите и остана безмълвен до края на заседанието, далеч от червените съветници.

Той вече се води независим общински съветник, а групата на БСП се разпадна, тъй като без него е под необходимия минимум според правилника на общинския съвет.

"Вечер не мога да спя. Минаха 3 месеца от случая и се опитвам да разбера какво престъпление съм извършил, но не мога да разбера", каза Бенчев.

И повтори тезата си от първите дни на скандала, че не е укривал Очите, тъй като докато пътувал с него за Турция, той още не е бил издирван.

Срещу Бенчев се водят две дела - за помагачество за укриването на Очите и за открити боеприпаси в дома му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

БСП може и да се отказала от Бенчо,но той не се отказава от комунистическите си навици и без капка срам отново се настанява като "независим" общински съветник.А трябваше да напусне тази длъжност,ако иска...да спи.

27

Анонимен

преди 5 години

Сега ако и други бизнесмени се обидят и на ДПС и то няма да остане кой да дирижира политико-икономическия цирк в България

26

Наблюдател

преди 5 години

Усмихна се Бенчо под мустак, голям веселяк.

fallback