Снимка: БТА

Общинският съвет в Бургас освободи от поста зам.председател бизнесмена Бенчо Бенчев.

Гласуването бе в негово отсъствие по предложение на БСП, които преди месец и половина оттеглиха доверието си от него след обвиненията за помагачество на Димитър Желязков-Очите.

Още по темата

За отстраняването на Бенчев гласуваха 29 души, двама бяха против и трима се въздържаха, съобщи "24 часа".

След отрстраняването на зърнения бос, червените останаха без група в местния парламент, тъй като според правилника му за съставянето й се изискват петима души.

"Не поставяме под съмнение личните качества на Бенчев, но грешките в политиката се санкционират със снемане на политическото доверие. Това може да се случи на мен и на всеки от нас", заяви водачът на социалистите адвокат Евгений Мосинов.

Бенчев е обвиняем за лично укривателство и незаконно притежание на боеприпаси. Скандалът с него излезе, когато се оказа, че е бил с Димитър Желязков в Солун и го е отвел с един от автомобилите си в Турция, докато Очите бе издирван с червена бѝлетина.

В периода от 2 до 4 август Бенчев му е предоставил стая в хотел "Рамада" на неговото име.

 

Коментари Напиши коментар

14

Ха-ха

преди 3 години

Язък, добър спонсор беше, ама си измиваме ръцете ..Издържано, в стил БСП!

13

Анонимен

преди 3 години

Виждаме вашите "бизнесмени" с Бентлитата.

12

Анонимен

преди 3 години

Имам чувството,че откакто герберите са на власт,се унищожават българските фирми,а се разчиства пътя на европейските и други.Много бизнесмени бяха смазани,а други нямаха възможност да си плащат процента който им искат и фалираха или по-точно бяха фалирани.