Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Служители на Специализираната прокуратура изнесоха от Държавната агенция за българите в чужбина два кодирани компютъра и пликове с документи.

Oще по темата

Задържано е и част от ръководството на ДАБЧ, каза пред журналисти заместникът на главния прокурор Иван Гешев.

"Действията по разследването продължават и към момента. Повече подробности могат да бъдат казани най-рано в сряда. Касае се за наказателно досъдебно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура, с което работим с колегите от КПКОНПИ“, коментира Гешев.

По думите му става въпрос за производство за организирана престъпна група, занимаваща се с длъжностни престъпления, документни престъпления и подкупи.

"Към този момент се работи с над 20 лица. Задържано е част от ръководството на ДАБЧ, включително и председателят и главният секретар. Работи се със зам.-председателя на Агенцията“, каза още Иван Гешев, цитиран от "Фокус".

Повече от четири часа продължи акцията на Специализираната прокуратура в Държавната агенция за българите в чужбина. Сигналът, по който е започнало разследването, е за издавани документи за български произход срещу няколко хиляди евро.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

мнение

преди 5 години

требваше първо да приберат на топло онези които ходотайстваха за назначенията в агенцията македонистите пак се измъкнаха сухи първо изгърмяха бушоните

18

Ха ха

преди 5 години

Това не беше ли на Каракачанов бизнеса ? За един македонски прЕател питам .

17

Отмаллата

преди 5 години

Щото се пише компютри ,А не компютъри .

fallback