Снимка: МЕ
fallback

България планира до края на годината до обяви търг за строителството на АЕЦ "Белене", съобщи пред медии българският министър на енергетиката Теменужка Петкова, предаде ТАСС. 

"До края на годината ще бъде обявена процедура, а до края на октомври ще бъде подготвена документацията за процедурата", каза Петкова.

В Москва днес се провежда XVI заседание на българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател от българска страна е министърът на енергетиката Теменужка Петкова, а от руска - министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

П.Петров

преди 5 години

До МишоЗа да ти е вярна статистиката раздели броя на АЕЦ върху колите и тогава сравнявай пострадалите.Докато построим нов АЕЦ може и да се направи реактор на синтез. Идеята изобщо не е да има нов АЕЦ, а да се откраднат едни пари. Кога си видял съвременните български политици да мислят в перспектива 50 години?Всеки мандат крадат като за последно, "после ще видим какво ще правим" о.вцете пак може да ни дадат да ги "оправим".

48

67%- ДА БЕЛЕНЕ

преди 5 години

Хайде ГЕРБ да не се занимават с енергетика.Достатъчно ни е, че закриха Южен Поток, и че скриха папките от референдума на Слави, и подмениха въпросът за Белене.67% от народа каза на втория референдум - на подменения въпрос "да се развива ли ядрената енергетика - ДА!Не лъжете, че народът е казал -не, въпросът беше подменен от ГЕРБ и от творците на Законите позволили да смисълът на референдумите.А подписите от първият референдум се намериха в офисите в НС в АТАКА.Другарят Герджиков ли беше НС?

47

Анонимен

преди 5 години

Уффф, няма ли край тази трагедия???

fallback