Архив: Булфото

Оценката на "Атака" за изказването на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания остава непроменено, въпреки че тази сутрин вицепремиерът се извини на всички засегнати.

В понеделник Волен Сидеров остро разкритикува Симеонов за изказването му за "кресливите жени" и поиска оставката на вицепремиера. Дали след извинението "Атака" ще оттегли това си искане обаче, не е ясно.

Още по темата

"Не мога да коментирам неща, които не са се случили и нямаме още информация, не сме заседавали. Движението на събитията ни застига в реално време", каза Явор Нотев, но предположи, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да отстъпи.

"Това е оценка не само на обществото, а и на Борисов, и на Сидеров, и тя няма да бъде променена, независимо от извинението. По-скоро ще се търси решение в избягване на подобни скандални изказвания в бъдеще", продължи Нотев.

Той настоя и че искането за оставката на Симеонов не е равностойно на искането за свалянето на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" и снемането на доверие от него от страна на НФСБ.

"Не са равнопоставени тези две действия. Оттеглянето на доверие от Волен Сидеров на част от парламентарната група - НФСБ, не е в съотстветсвие с правилата за работата на групата, както и с парламентарния правилник. Оттеглянето на доверие беше знак за позицията на едната партия. Не са равноспоставени тези въпроси, защото вторият случай засегна обществото по един недопустим и непростим начин", обясни Нотев.

Според депутата от "Атака" обаче отношенията в малката коалиция не са залог за управлението на страната и това не е "препъни камъкът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase