Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Вицепремиерът Валери Симеонов няма да подава оставка. Той почти се извини на майките на деца с увреждания след двучасовата среща с другия вицепремиер от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов в Партийния дом.
Още по темата

На нея не дойде третият съпредседател на малката коалиция Волен Сидеров, който бил обиден, че НФСБ вече не го считат за лидер на депутатите от Обединени патриоти, а ВМРО не е реагирало.

Симеонов заяви, че не е бил разбран правилно за децата с увреждания. Той имал очи и виждал, че са болни, но се възмущавал, че майките им ги развеждали в студ и пек и викали "убийци" на възрастните хора с увреждания.

"Не съм звяр и изрод, виждам какви са децата с увреждания", каза още той и допълни, че "не е влизал в обяснителен режим от чисто технически съображения".

Симеонов изрази надежда отсъствието на Волен Сидеров от Коалиционен съвет да е засега и увери, че патриотите ще полагат доброжелателни усилия да се събират да решават проблемите.

Красимир Каракачанов пък заяви, че една оставка в момента означава да съборят правителството и че за него това не е решение, защото ще е връщане на ДПС и БСП на власт или трябва да се разчита на подкрепата на Марешки.

"Изразих моето мнение, че г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява", каза Каракачанов, според когото кабинетът си върши работата и бюджетът за хората с увреждания се увеличава.

На въпрос дали съществува малката коалиция, Каракачанов уточни, че тя съществува, но има сериозни проблеми.

Според него целият протест на майките на деца с увреждания е бил политически експлоатиран.

На вота на недоверие към правителството за здравеопазването партньорите във властта ще отидат заедно, но Симеонов не бил сигурен как ще гласуват депутатите от "Атака".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар