Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Националният фронт за спасение на България застана зад своя лидер Валери Симеонов след неговото изказване по горещата тема - протестът на майки на деца с увреждания.

"НФСБ остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството. Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България.

Oще по темата

НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели.

Злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустимо! НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма", пишат в своя декларация от партията.

В интервю пред телевизия СКАТ Симеонов нарече протестиращите майки "група кресливи жени, които са изкарали на площада уж болните си деца". Майките, а по-късно и БСП, поискаха оставката на вицепремиера. Премиерът Борисов се извини от името на правителството за думите на Симеонов, а самият той само внесе разяснение какво било цялостното му изказване:

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 5 години

С Валерко *** не може да се сравни по-богатство никоя майка. Валерко гепи 1 милион рекет от дискотеките на Слънчака, 10 милиона от паянтовата ограда, милиони от английски и немски фондации да бачка срещу БГ народа, от обществени поръчки, от хотелчето в Малко Търново, от кабеларката си. Откъде накъде такъв бизнесмен като Валери Симеонов иска да разпледеля баницата и протестира срещу всеки друг??? Защо толкова богат като Валери иска да борави с нашите пари и да ги харчи по свое усмотрение?

105

Ахаха

преди 5 години

С Валерко-*** не може да се сравни по-богатство никоя майка. Валерко лапна 1 милион рекет от дискотеките на Слънчака. Лапна над 10 милиона от паянтовата ограда. Ла.па милиони от английски и немски фондации да бачка срещу БГ народа. Лап.а милиони от обществени поръчки. Ла.па милиони от хотелчето в Малко Търново. Ла.па милиони от кабеларката си. Страшна мутра си е Валерко. Откъде накъде такъв бизнесмен като Валери Симеонов иска да разпледеля баницата и протестира срещу всеки друг??? Защо толкова бР

104

Гацо Бацо

преди 5 години

Като не може да се изразява правилно да си мълчи.

fallback