Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото
fallback

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook във връзка със скандала, породен от неговите думи за протеста на майките на лица с увреждания.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Oще по темата

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", написа Симеонов.

"Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.

По-рано днес майките поискаха оставката на Симеонов. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", категорични бяха те.

От своя страна Бойко Борисов отговори, че не е адвокат на Валери Симеонов, но думите му са недопустими и той трябва да излезе и да обясни какво е искал да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

Анонимен

преди 5 години

Системата ни убива! Очевидно е убила първо онези, които я управляват и създават.Налазилите форума поддръжници са жалки в опита си да защитят потресаващото античовешко говорене и поведение.Горките българи, "ощастливени" от съдбата да имат управник, отговарящ за демографията, с фашистко отношение към майките и децата...

216

тоя

преди 5 години

Олицетворение на отнощение на управляващите към слабите части на обществото.Всички са достойни за северна корея,където на инвалидите не е позволено да живеят в столицата и недай боже да се показват по улиците>За справка този индивид да погледне как в белите страни се грижат за пенсионери и инвалиди.Как присъстват в ежедневието,по улиците,присъстват даже на концерти по първите редове-коренно противоположно на наще мизерни управници,но пък наще успещно се конкурират с Ким Чен Ун

215

Анонимен

преди 5 години

Оставка!

fallback