Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е възложил на шефа на АПИ Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес да извади "Джи Пи груп" от проектите с европейско или държавно финансиране.

Oще по темата

"Единствените ми претенции към строителните компании са били качество и срок на изпълнение", отсече той в мулдавския манастир "Св. Петка", Асеновград.

Софийската градска прокуратура вече е образувала досъдебно производство по сигнали за дейността на строителната компания "Джи Пи груп. Наложен е и запор и е блокиран превод от 14 милиона евро на фирмата заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Борисов докато към фирмата има подозрения за нарушения, тя не трябва да участва в проекти с европари.

"Проверки ще има навсякъде. Ако някой си бърка асфалта не така както трябва, а има фирми за надзор и компетентни органи, и те са го проспали, прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора", отсече премиерът.

По думите му неговата политическа воля стига до там, всеки, който е заподозрян и срещу него тече разследване, да бъде изваден от конкурсите.

Премиерът обеща на пловдивския митрополит Николай, че следващата сряда ще предложи на Министерския съвет да бъдат отпуснати 600 хил. лева за Духовната семинария в града.

Отделно около 3 млн. лева поетапно ще дава кабинетът за цялостното възстановяване на мулдавския манастир. В сумата се включва прокарване на водопровод към обителта и реконструкция на пътя до нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Кoрумпета герберски

преди 5 години

Боекова логика - няма да проверяват дали обществените поръчки са законосъобразни, а ще отстраняват в зависимост от ретроградния меркурий на тиквата. Всички поръчки на герберасткото правителство са в нарушение на чл. 33, ал, 1 ППЗОП. Честито!

53

77372

преди 5 години

А Трейс груп? А тези, които са му пробутвали поръчките досега? на първо място е данчето от кветството в София!

52

Анонимен

преди 5 години

Ще сменят името и пак същите схеми ... голям смях ! Бати Бойко мисли че сме 1990 и хората вярват на великите сили и демокрацията. Видя се че демокрацията при нас не дойде , караме го на дивия капитализъм от 40 те години на 19 век в Америка -ганстери , убийства ,контрабанда,проституция облечена във власт .

fallback