Снимка: Булфото, архив
fallback

Правителството е стабилно и това е гаранция за Икономическия и паричен съюз и ангажиментите, които изпълнява България, убеден е шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Oще по темата

Според него въпреки трусовете около министерските оставки и коалиционното споразумение на управляващите е стабилно, което пък е и допълнителна гаранция за Икономическия и паричен съюз и ангажиментите, които изпълнява България.

При откриването на конференцията "Бъдещето на икономическия и паричен съюз" Цветанов уточни, че излиза от заседание на Съвета на коалицията, което продължава и в момента.

"От 10 години България е в един политическия съюз заедно с още 27 държави, което означава, че ние сме взаимно свързани и трябва да имаме съвместни действия в икономически и финансов план", допълни той, цитиран от "Фокус".

По думите му тежката икономическа и финансова криза е провокирала доста проблеми и е показала, че процесът трябва да се регулира надпартийно.

"Много от националните парламенти и правителства казаха, че този политически ангажимент не е много правилен и не е много обвързващ, за да има наднационално регулиране", отбеляза той.

Според него ЕС успя да извлече и своите поуки икономическата криза.

"Всички ние станахме свидетели, че през последните 10 години се направиха нови регулации и институции, за да има контрола, който смятаме, че е необходими, за да се стабилизира и да не се допускат кризи, както в банковия, така и в икономическия сектор", посочи още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

аз

преди 5 години

Стабилно потъване на държавата -въпреки че се съмнявам да има вече такава

64

Анонимен

преди 5 години

ЦЕЦКО НЕ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ БСП СА ПОЕЛИ АКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА РАЗКОЛЕБАВАНЕ ВЯРАТА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ- СЕГА ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ КАКВИ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ПРЕДПРИЕМАТ- ПАК ЛИ НЯКОЯ ТАКОВА ЩЕ ФАЛИРАТ, ИНФЛАЦИЙКА ОТ 2654.4%- КАКВО,А...

63

Лили

преди 5 години

Никоя друга държава не е толкова стабилно зле.

fallback