Колаж: Dnes.bg

Оставките на тримата министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, ще бъдат гласувани днес в пленарната зала.

Решението за промени в кабинета бе внесено вчера от премиера Бойко Борисов в деловодството на Народното събрание.

Предложените нови министри от премиера са от квотата на ГЕРБ. Начело на регионалното министерство се очаква да застане депутатката Петя Аврамова, а на транспортното - сегашният зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Вътрешен министър пък ще е настоящият главен секретар на МВР Младен Маринов.

От партията на Валери Симеонов НФСБ обявиха, че ще гласуват "Против" освобождаването на сегашните министри, но "За" новите.

Атака и ВМРО, част от "Обединените патриоти", ще гласуват "За" и двете решения. "Воля" – също.

БСП и ДПС искат оставката на цялото правителство, няма яснота какво ще гласуват и как ще се държат в пленарната зала, защото Столетницата обяви, че тръгва на совалки из страната и едва 20 нейни депутати ще стоят в НС.

Освобождаването и назначаването на министри са записани в едно решение, както предвижда конституцията. Не е задължително обаче то да се приеме наведнъж.

Очаква се след като бъдат гласувани оставките им, Нанков, Радев и Московки да се върнат в парламента като депутати.

 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 месеца

ДЕЛОТО МОСКОВСКИ - ВЕДНАГА НА ТЕЗГЯХА !

ЩОТО НАРОДЪТ СЛЕДИ ДАЛИ ПРОКУРАТУРАТА Е ПОЧТеНА?!

9

16-ти

преди 8 месеца

До Анонимен

16
16
16
16
16
16

8

трети март

преди 8 месеца

абе ако лилавия е причинил смърт на дете от ромски произход което му се води за лилав син, човек може да разбере защо го гонят ама другите те не са убили никого, защо заради министъра на каруците и талигите трябва толкова достойни администратори да им се съсипва и кариера и обществен и личен живот

Цецо пак е скроил некоя гадория и бат Бойко вече неможе да удържя