Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Националният съвет на Българската социалистическа партия /БСП/ реши Парламентарната група на "БСП за България" да внесе вот на недоверие срещу правителството за здравеопазването, съобщи пресцентърът на БСП.
Oще по темата


"Това решение е взето заради влошаващото се състояние на здравеопазването и намерението на управляващите да правят реформи, които ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин, а качеството на здравните услуги няма да се подобри. Това не е здравна реформа, а здравен геноцид", е заявила Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Това ще бъде трети вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3".

Първият беше в края на януари, когато левицата обвини управялващите, че държавата е на ръба заради ширещата се корупция. Тогава само левицата гласува в подкрепа на вота.

Вторият пък бе за провал в сферата на сигурността, който бе подкрепен и от ДПС.

Днес червените се събраха на Национален съвет, за да обсъдят актуалната политическа обстановка.

Нинова представи пред съпартийците си доклад за всичко, което е свършила до този момент. Социалистите обсъдиха какви трябва да бъдат бъдещите им действия. БСП се готви за предсрочни парламентарни избори и ще прави промени в предизборния си щаб, предава Bulgaria ON AIR.

От левицата категорично настояват за оставка на правителството на Бойко Борисов и са уверени, че тя ще дойде съвсем скоро и ще се стигне до предсрочни избори. Това заявиха и някои от членовете на БСП днес преди Националния съвет на партията.

"Червените" депутати направиха повече от 150 обиколки в страната, където на срещи с избиратели представят своята визия за управление на държавата. Поради това много малка част от народните представители на БСП останаха в парламента и това бе една от причините в четвъртък да няма кворум в НС.

А днес пък, точно преди Националния съвет, централата на БСП осъмна облечена в призиви за оставка на лидера Корнелия Нинова. На "Позитано" №20 бяха разлепени листа, на които имаше призиви за свалянето на соцлидерката. Те бяха отстранени преди започването на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 5 години

нали другарки и другари си спомняте че здравната реформа е продукт на вашата червена другарка Мими Виткова

97

Анонимен

преди 5 години

Каквото и да готвят в бе-се-***-то това е една куха партия, сборище на хиени и невротичен вожд! Ще гласуваме за ГЕРБ и Борисов!

96

Мунчо

преди 5 години

Тези вотове са вредни за здравето....

fallback