Снимка: Архив, Булфото
fallback

Според лидера на "Атака" и председател на парламентраната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров е било излишно да се задълбава в процудерата по освобождаването на Младен Маринов от поста на главен секретар на МВР.

"Попитах дали не може без подпис на този указ да гласуваме министрите, казаха, че може, но после можело да стане усложнение. По тази логика излиза, че Младен Маринов трябва цял живот да е главен секретар на МВР, ако президентът не му подпише указа за освобождаване. Можеше и без тези игри на процедурни упражнения и да не възбуждаме излишна драма между институциите, защото и без това между президентството и правителството непрекъснато прехвърчат искри. Това не е добре и е излишно", разясни Сидеров в предаването "Неделя 150" по БНР.

Oще по темата

Според него Александър Манолев не е трябвало да оттегля кандидатурата си за транспортен министър.

Утре коалиционен съвет при премиера трябва да утвърди окончателно имената: "Трябва да се обсъди дали да се оттегли Манолев. Трябва да се обсъди дали е нужно и дали трябва да се подаваме на всеки един такъв удар от страна на политико-бизнес кръгове. Тогава ставаме заложници.", каза Сидеров.

Лидерът на "Атака" защити и кандидатурата на главния секретар на МВР Младен Маринов за поста вътрешен министър: "Той е човек от системата. Досега имаше доста несполучливи министри. /.../Той е минал през всички етапи на йерархията, познат от хората и познаващ самата система. Дали той е подходящ или не, е преценил премиерът. Нека той да защити неговите качества."

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков очаква промените в кабинета да бъдат гласувани през тази седмица.

"За мен беше малко странна тази реакция на президента, която чух вчера от него, защото при положение, че има воля и изявление на главния секретар на МВР, това е личен акт, ако щете. Може би трябва на следващия коалиционен съвет да поканим и президента, за да бъде дълбоко информиран за всичко, което се случва. Ако това иска, нека да го каже", каза Тома Биков.

Според червения Крум Зарков пък проваленото гласуване на новите министри е положително за управляващите, защото ги е предпазило от нови проблеми.

"Ако все пак бяха одобрени новите министри, един от тях щеше да напусне още след два часа. Това е господин Манолев, който беше номиниран за министър на транспорта", каза той.

"А днес и тази седмица щеше да се наложи да обсъждаме оставката на господин Маринов във връзка с абсолютно скандалната и абсурдна акция, довела до задържането на двама журналисти", каза Крум Зарков, визирайки главният секретар на МВР Младен Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

доктор-психо

преди 5 години

Волен,изпили си хапчетата моето момче!? Да не се влоши пак положението!!!! Хапчетата!!! Да не ги забравиш!!!!

36

Иван Колев

преди 5 години

Този умствено ограничен индивид, Волен Сидеров, още ли е на свобода? Егати държавата...

35

Ала-Бала

преди 5 години

Президнта спаси Борисов от още по голям гаф с назначаването компрометиран човек. Колкото до другите двама. Не мога да си спомня точно, кой е бил отговорен за строежите във Враца, когато изгоряха едни тръби и после нямаше пари за асфалта, та ремонтите ( запълването на яндъците по улиците продължа и до сега > 7 години ) Какво ли прави тази кака освен да е като подставено лице, защото старият министър юял да е заместник.

fallback