Бойко Борисов и Павел Колобков. Снимка: БТА
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на спорта на Руската федерация Павел Колобков, който е на официално посещение в България.

Двамата подчертаха дългогодишните приятелски отношения между Русия и България в сферата на спорта и бяха категорични, че двете страни ще продължат доброто си сътрудничество и в бъдеще, съобщи правителствената пресслужба.

Българският премиер посочи, че страната ни инвестира много в спортна инфраструктура и даде за пример многофункционалните спортни сгради в София, Пловдив, Русе, Ботевград, Сливница, Шумен и други.

“Вложихме 350 милиона лева и в момента разполагаме с много добра база за подготовка на спортистите”, подчерта Бойко Борисов.

Той допълни, че страната ни има добри традиции в спорта и че посещенията на руския спортен министър и на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах са най-доброто доказателство за това, че България се справя добре в сектора.

Павел Колобков приветства добрата организация на трите световни първенства, които се провеждат едновременно в България и изтъкна отличната подготовка на българския отбор по художествена гимнастика.

На срещата присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров.

Премиерът Борисов предаде специални поздрави на руския президент Владимир Путин. Министър-председателят покани руския спортен министър да присъства и на Световната купа по ски за мъже в България тази зима.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Само се хвали

преди 5 години

Направиха игрища между блоковете но без акъл. Никъде няма тоалетни,затова масоео се пикае където падне. Няма чешмичка или пейки от които да пазим( да именно пазим) децата от гамените.Друг е въпроса че игрище струва ..колко половин спортна зала.Да може де е инвестирал в бистришките тигри за самолет.Абе този кл оун не се усеща,че не го бива за нищо.Нямат нито едно нещо без привкус на далавера.Нека гер бер астите ни опровергаят.За едно нещо поне

55

ЕДНОКНИЖНИЯТ

преди 5 години

Е ХВАЛИПРЪЦКО

54

Прахосани пари

преди 5 години

Изсипяни на вяръра пари-по села за стадиони, на които не стъпва никой, защото няма хора за живене, та какво остава за спорт, по клубове на мутри, сасипия и хвалби!

fallback