Премиерът се снима с волейболистите. Кадър: Facebook

С 10% ще бъдат вдигнати заплатите в бюджетния сектор от 1 януари. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

Още по темата
По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

Утре министрите ще обсъждат ръста на заседание на Министерския съвет.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия". 

Коментари Напиши коментар

188

Анонимен

преди 9 месеца

При тоя медиен конфорт, при това тролене в прослава с милиард ли са вдигнати "подкупите" за медии с два ли, неам думи.

187

Анонимен

преди 9 месеца

Факти нюз - ОТ ПРЕДИ СЕДЕМ ЧАСА ДЪРЖАВАТА ПЛАНИРА ОТ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ДА ВДИГНЕ ДРАСТИЧНО ДАНЪЦИТЕ НА СТАРИТЕ АВТОМОБИЛИ КАТО ВКЛЮЧИ И ЕКОЛОГИЧЕН КОЕФИЦИЕНТ - КОЙ Е МAЛОУМНИКА А?

186

Анонимен

преди 9 месеца

Искам разбивка защо парите на държавата оттичат нанякъде - колко оттичат в полза на сащ, колко на Русия, към Германия оттокът е страшен, към Турция, към най-големите хрантути от родната олигархия, към медиите за захаросани репортажи... То е цяло чудо да се вдигне нещо на хората и с лев... Парите не стигат много играчи и лешояди.