Снимка: архив Булфото

Лидерът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви подозренията си, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него.

"Ще спра дотук, защото не искам да развивам интриги. Не мога да не ги говоря тези неща, защото ги виждам. Достатъчно опитен и проницателен съм. Достатъчно аналитично мислене имам, за да ги видя и да кажа - тук се готви нещо не добро", посочи Сидеров на влизане в Министерски съвет, където ще се проведе коалиционен съвет на управляващата коалиция.

Още по темата

Попитан за кого работи вицепремиерът Валери Симеонов, Сидеров коментира: "Питайте го, но всеки случай с действията и изявленията си не работи за здравината на патриотичната коалиция и на управляващата".

"Тревожното е, че няма реакция на тези действия от страна на ГЕРБ", заяви още Сидеров, цитиран от "Фокус".

"Действията на ощипана мома и етюдите на лидера на НФСБ водят до рушене на коалицията. Логичният въпрос е иска ли той рушене на коалицията - да застане и да отговори. Сам ли го прави или с някого, кой има изгода от действията му. Изявленията му веднага се поемат от Реформаторите", каза още Волен Сидеров.

"Основният въпрос, който ще поставя, е в качество на какъв съм на съвета - председател на ПГ или не?", каза още Сидеров.

"Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО и на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам", коментира той.

"Оставките на министри се подават пред премиера. Той ги приема или не. Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях", посочи Волен Сидеров.

"Какво точно може да реши този съвет, новите кандидатури се предлагат от премиера и се гласуват в Народното събрание", попита той.

Сидеров обяви, че не вижда смисъл от съвета, ако не се изчисти въпроса: Може ли един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да каже, че не е вярно.

"Значи са съгласни - тогава всички 19 министри да си ходят, тъй като са измъчвани от диктатура", каза още Сидеров.

Днес ГЕРБ и ОП се събират на коалиционен съвет във връзка с трите министерски оставки на Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев. Тримата депозираха своите оставки заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира вчера, че дали ще бъдат приети оставките е въпрос на разговори. "Вече окончателното решение ще бъде взето, след като в парламента бъдат внесени оставките.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов каза, че от "Обединени патриоти" нямат претенции към министерските места, ако те бъдат овакантени. Той поясни, че тъй като и тримата министри са от квотата на ГЕРБ, право на министър-председателя като лидер на най-голямата партия в коалицията е да прави кадрови промени.

Коментари Напиши коментар

57

волен

преди 7 месеца

АЗ СЪМ ЗА ЧЕТВЪРТИ ККИЛОМЕТЪР НЕ ЗНАМ КАК МЕ ТЪРПЯТ!? ПРОСТО СЪМ ЕДНО КУКУ!!! Кукуригу!!!

56

анонимен

преди 7 месеца

ХАПЧЕТАТА!!!! Волен ПИЛИ ХАПЧЕТАТА!!???? ДА НЕ ГИ ЗАБРАВИШ!!!!!

55

анонимен

преди 7 месеца

ХОРА ,АБЕ ПСИХОДИСПАНСЕРА ПАК ЛИ Е ОТКЛЮЧЕН?????