Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кандидатите за министерските позиции ще бъдат предложени от ГЕРБ.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в с. Грашево.

Още по темата
Дали ще бъдат приети оставките на министрите, е въпрос на разговори, каза още той, цитиран от пресцентъра на партията.

Утре партньорите във властта - ГЕРБ и Обединените патриоти, се събират отново на Коалиционен съвет. На него ще се обсъждат оставките на министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. Те ги подадоха, за да поемат политическа отговорност за катастрофата със 17 жертви край Своге.

Силата на ГЕРБ е, че в такива моменти може да поема политическа отговорност, коментира Цветанов.

По думите му вече окончателното решение ще бъде взето, след като оставките бъдат внесени в парламента.

"Миналата седмица имахме доста конструктивен разговор с коалиционните ни партньори, като очаквам утре да надградим постигнатото. Всички ние трябва да формираме политическите си решения на базата на колективната воля в коалицията", подчерта Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че не медиите са мястото, от което участниците в коалицията трябва да съобщават какви са техните лични очаквания и предпочитания.

"Бих се радвал, ако нашите партньори от "Обединени патриоти" имат единна позиция. Ние винаги сме се съобразявали с техните решения", отбеляза Цветан Цветанов.

На въпроса какви качества трябва да притежават новите кандидати за министерските постове, Цветанов коментира: "Това трябва да са хора с безспорни професионални качества, с професионална тежест и да бъдат ангажирани с изпълнението на управленската програма на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase