Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска към договора с Македония да бъде направена поправка, която да задължава Скопие да се въздържа от спекулации с историята. В противен случай България ще има правото да преосмисли подкрепата си за страната за ЕС.

Сидеров обясни, че предлага поправката да бъде направена под формата на анекс, който да бъде подписан и от двете държави, съобщи БТА.

Лидерът на "Атака" направи изявлението си пред Министерския съвет, където коментира и други политически теми.

Още по темата

Той разкритикува БСП, че още вчера, когато свикаха извънредно заседание на НС заради скандала "Олимпик", не са били готови с предложения за промени в Кодекса за застраховането. Според Сидеров подобни изменения могат да предотвратят подобни бъдещи пирамиди.

Лидерът на "Атака" нападна отново и Валери Симеонов за проверките за шума по морето. Сидеров пак обясни, че функциите на вицепремиера не са да бъде "старшина или началник на местни структури на определени министерство, а да координира работата между ведомствата, без да се меси през главата на определени министри и да командва техни служители".

Той показа снимка на директора на РУ – Созопол Милен Гайдарджиев. "Такива хора са пришпорвани от вицепремиера Валери Симеонов да затварят заведения, да слагат патрулки и да заплашват. Лично този индивид е заплашвал заведения, че а са отворили, а ги е арестувал за 24 часа. Срещу това нещо се боря и в момента предприемам мерки", каза още лидерът на "Атака", цитиран от "Фокус".

Той обяви, че не цели "взривяване на коалицията", а да се нормализират отношенията в нея и тя да се заздрави. затова и има намерение да присъства на заседанията на Министерския съвет.

Сидеров даде да се разбере и че е възможно с Валери Симеонов да не са заедно на евроизборите догодина.

Той каза, че все още няма отговор от председателя на НФСБ дали ще участва в коалицията. Според Сидеров това говорило, че Симеонов вероятно имал други планове.

Сидеров заяви, че е "за" "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори. Попитан дали би станал евродепутат, лидерът на "Атака" каза, че ще помисли по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар