Снимка: Булфото, архив
fallback


Как изглежда туристическият сезон тази година между парещите надеждни и реалистичните очаквания?

"Престанах да вярвам на данните, които ръси Министерството на туризма. Ще вземе да се окаже, че за 4 години, два пъти се е покачил туризмът ни. Това не е вярно. Данните на Николина Ангелкова и световните организации много се разминават. Това е защото управляващите не искат да изведат реална статистика колко хора почиват в България. А това се прави защото тези пари отиват в нечий джоб", категоричен бе бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.

Oще по темата


В студиото на "Денят ON AIR" гостът уточни, че е отправил 7 въпроса към Ангелкова, но и думичка не му е отговорено. Той предполага, че темата се избягва, тъй като става въпрос за заинтересовани страни.

"Четири години Ангелкова прави безобразия. Най-голям ръст има в градския туризъм. Културно-историческият туризъм дърпа. Но не благодарение на министър Ангелкова. Предстои ни да бъдем изпреварени от Албания и Македония, ако продължаваме така", подчерта бившият зам.-министър.

"В рамките на тези 4 години нищо не се направи за българския туризъм. Публичните богатства на държавата ги даваме на частни концесионери, за да ги използват. Съсипахме българският туристически продукт. Ние почти не ходим на Черноморието си", заключи за финал Бранимир Ботев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 5 години

Грешка! Мунчото на Ангелкова е 39.

52

Анонимен

преди 5 години

До 34. ***, кажи нещо по същество, а не лягай на амбразурата да пазиш овцата Ангелкова. Добър, лош, Ботев я разкова с факти и цифри, на които тя най вероятно няма да отговори. Въпросът е, прокуратурата ще се самосезира ли при такива данни за корупция?

51

До 21

преди 5 години

"Просто руснаците са бая народ и нямат близки морски курорти, та затова някои закъснели с резервациите се принуждават да идват дори на нашето лaйнoмopие." А защо Руснаците масово се преселват в България (най-вече на морето) и вече са 400 000. Строят си затворени селища и комплекси, купуват апартаменти и къщи като за последно. Защото в България е прекрасно да се живее, особено спрямо Русия. Спокойно е и сигурно. Иначе нямаше да припарят тук. За тях ние сме с крачки напред пред руския живот.

fallback