Снимка: Булфото, архив
fallback

Скандал и физически разправии в стаята на парламентарната група на "Обединени патриоти"!

Конфронтациите между коалиционните партньори НФСБ и лидера на "Атака" не само, че не спират, ами днес се стигна дори до това зам.-шефът на партията на Валери Симеонов Валентин Касабов да бутне  Волен Сидеров.

Oще по темата
Вчера Волен Сидеров обяви, че вицепремиерът Валери Симеонов може да бъде лесно сменен и поиска извинение от него за това, че е нарекъл ГЕРБ и "Атака" лобисти.

Отговорът пък дойде от Касабов, който отсече, че "Сидеров изпада в друга реалност и често е във филм" и вече не го приемат като председател на групата на депутатите на патриотичната коалиция.

Днес драмата продължи с размяна на обиди и физическа разправа.

"Бутна ме, да. Защото е изнервен, защото се държи неадектватно. Вчера говори някакви несъстоятелни неща, че аз не съм председател на групата. Ако той не ме смята за такъв, да напусне групата и да си намери друг председател. Аз го приемам като рупор на Валери Симеонов, а не като самостоятелно лице. Той е повелителят на тахтабите", заяви Сидеров.

Повод за разправията станало именно изявлението на Касабов, че Волен Сидеров вече не е председател на "Обединени патриоти".

Според лидера на "Атака" Касабов трябва да напусне групата, щом не признава ръководството.

"Затова стана разправията. Казах му "Какво правиш тука?" след излиянията му от вчера, след като не съм ти председател. Последваха обиди", разказа националистът.

"Аз ако искам да го бутна, ще бъде за пет секунди в състояние на нокдаун. Той е непълноценен, болен човек. Той трябва да излезе от тази група, щом не признава ръководството. Да си търси друга група или лекар", продължи той.

Сидеров настоя и че не клати стабилността на коалицията и настоя, че нищо няма да се случи дори и вицепремиерът да бъде сменен.  "Това не клати кабинета. Коалицията може да продължи работата си и без Симеонов", отсече той.

По думите му решението е да се отстъпи стъпка назад и вицепремиерът да се извини.

"Очаквам разбирателство, стъпка назад, за да се върнем напред. И в бойните изкуства го има това. Моите изявления вчера бяха отговор, не бяха нападка първична на обвиненията на Симеонов. Аз отговарям, аз се защитавам, но който си мисли, че ще ме използва като изтривалка, се лъже дълбоко", заяви атакистът.

От своя страна пък Валентин Касабов отказа коментар по случая и нарече твърденията, че е бутал Волен Сидеров "измислици".

На въпрос дали ще напусне групата той отвърна, че "това са последните измислици на някой човек".

Оказа се, че и лидерът на "Воля" Веселин Марешки се е намесил в скандала, само че за да прекрати насилието.

"Подобно поведение е крайно неприемливо и недопустимо в институция като Народното събрание. Ние от "Воля" винаги бихме се притекли на помощ дори да бият някого на улицата. Още повече във висшата институция, каквато е парламентът", коментира той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

истината

преди 5 години

отношението на герб към сидеров е като към слугиня

118

Strelata

преди 5 години

Всичко е цирк да залъгват хората а държава няма ***.

117

Спокойно!

преди 5 години

За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини:1. Естествена физиология2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите. Те, всички са там, в тази честна и социална партия. Не става дума за пари, а за много, много ограбени пари от България.А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята.Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - Европа, САЩ, в екзотични страни.Алтернативата им е да управляват с ДПС

fallback