Снимка: Архив, БТА
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от Министерския съвет.

В разговор с премиера, министър Петков заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

През последните дни родители на деца с увреждания в няколко града в страната излязоха на протест срещу действащата социална политика. Основното искане на родителите е нов закон за децата и лицата с увреждания в България.

Протестиращите настояват и за спазване на Конвенцията за правата на хората с увреждания и за създаване на електронен регистър.

Родителите издигнаха и палатков лагер пред парламента под надслов "Системата ги убива".

Оставката на социалния министър бисер Петков е третата в кабинета "Борисов 3". През ноември оставка подаде здравният министър Николай Петров и неговото място зае Кирил Ананиев.

През февруари енергийният министър Теменужка Петкова също депозира оставката си заради продажбата на ЧЕЗ, но впоследствие коалиционния съвет не прие, че има основание за това и така тя остана на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 5 години

Добре де, Социялният подаде оставка, а Дзверо на туризма кога? Първият без да е виновен прие вината на цялото правителство, втората си прави оглушки, въпреки скандала, предизвикан от В Симеонов. Бацето ли не дава, Тати ли не дава?

101

ОТГОВАРЯМ

преди 5 години

Моли се да не ти дойде до главата. Толкова.

100

Анонимен

преди 5 години

Егати миснистрите. Трябва ние народа да ги учим как се управлява министерство. Много са зле. Не се справят и веднага се предават и подават оставка.

fallback