Снимка: архив "Булфото"
fallback

Заради неспазване на приоритетите на българското общество лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов.

Според Марешки хората въобще не се интересували от модернизацията на армията, а пък Караканачов настоявал да се похарчат милиарди за самолети, така че главата му трябвало да падне.

Oще по темата

Депутатите ще обсъдят утре решението за купуването на нови бойни самолети, а това се случвало не навреме, смята лидерът на "Воля".

"Опонентите ни казаха, че ако не храним своя армия, ще храним чужда, заиграха се със страховете на хората,че едва ли не имало пряка заплаха за сигурността на държавата, но няма подводно, въздушно или пехотинско нападение", коментира Марешки.

Докато управляващите се занимавали с харченето на милиарди за нови изтребители, хората се чудели как да си платят сметките и се интересували от образование, здравеопазване, ниския стандарт на живот и доходите си.

"А кой ще лети хич не ги интересува, приоритетите на управляващите трябва да са съобразени с проблемите на хората", настоя той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Каракочанов

преди 5 години

Нека Барешки даде личен пример как се отива от парламента,пък аз ще си помисля.

49

Анонимен

преди 5 години

Абе вие четете ли че се говори за изплащане за 13 години? По 100 млн на година. Изобщо мислите ли или само плямпате? 2 милиона да са пенсионерите. 2 млн по 4 лв на месец увеличение са 8 млн на месец. 12 месеца по млн....Ето ти вноската за година. А пенсионерите са повече. Та с 3-4 лв на месец ще я цъфнете сигурно. Не се чудете , че сте бедни. Като стадо сте

48

Самолети не са нужни

преди 5 години

Нови 4-5 самолети не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България при тази огромна бедност няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия. Ние сме в НАТО и в ЕС и мощната им колективната защита трябва да се използва оптимално от нас.

fallback