Снимка: Dnes.bg
fallback

Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и правителството си сътрудничи за това и със синдикатите, и с работодателите. Това коментира премиерът Бойко Борисов на среща с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов.

"Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите", каза Борисов.

На срещата, но която присъства и социалният министър Бисер Петков, е бил обсъден социалният аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани.

Oще по темата

Акцент е бил поставен и върху усилията и ангажираността на България за европейската интеграция на региона. Като ключови фактори за нея са били посочени проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

След срещата представителите на синдикатите заявиха, че очакват лидерство от страната ни по отношение на ръст на доходите и набелязани конкретни мерки в края на председателството, за да се случи това.

Те обещаха и помощ на страните в процеса на присъединяване, за да се избегнат вече направени от нас грешки. Като конкретен пример за такава Пламен Димитров от КНСБ даде пенсионната ни реформа.

По отношение на пакета "Мобилност" синдикатите обявиха, че подкрепят превозвачите ни за това, че в него не може да бъдат поставяни дискриминационни условия, които на практика могат да доведат до елиминиране на бранша.

Освен това според КНСБ и КТ "Подкрепа" трябва да се подобрят условията на работа – почивката на превозвачите да е не 9 часа, а 11 и заплащането им да е според минималните стандарти на страната, в която преобладаващо се извършва дейността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Iceblast88

преди 5 години

6. И накрая на база на тези промени премахване на данък общ доход и съкращаване на ДДС от 20% на 5%. Какво е това? Такса на входа и такса на изхода. Какво е това извращение? Как може да ти взимат 40% като получаваш заплата и след това 20% като я ползваш? Това са 60% откраднати от труда на хората в полза на държавата! Къде е логиката? Като си купуваш хляб идват ли да те таксуват и като го изкарваш вече преработен в тоалетната? НЕ! Еми тогава? Егати, цял живот работим за да хрантутим мързеливци!

41

Iceblast88

преди 5 години

4. Премахване на субсидиите за партиите! Нали се хвалят, че имат милиони симпатизанти които гласуват за тях. Да им събират членски внос по 1 лев на месец и готово. Защо тези които сме против тях трябва да им даваме от нашите данъци? Корупция щяло да има, че какво, сега няма ли я? Ама нямало да им стигат, еми да не им стигат, да видят как е.5. Преструктуриране на разходите на държавата! Защо да харчим пари за нови коли за депутатите като нямаме пари за здраве? Да ходят със старите.

40

Iceblast88

преди 5 години

2.Обвързване на социалните плащания и помощи от страна на държавния бюджет с платените данъци и осигуровки.С други думи-ако си над 18, не си работил и ден, ти да нямаш право на социални помощи освен ако не си инвалид. Какво е това хора без 1 ден трудов стаж да живеят цял живот на хранилка, а хора с 30 години трудов стаж да нямат право на нищо, защото доходите им били над социалния минимум?3.Съкращаване на депутатите на 80. И дисциплинарно уволнение на всички които не ходят всеки ден на работа!

fallback