Снимка: архив "Булфото"

Добър 3,71! Това е оценката, която българите пишат по шестобалната система, за едногодишната работа на правителството.

Това показват резултатите от телефонен сондаж, проведен от социолозите на "Галъп" между 13 и 27 април сред 1000 пълнолетни българи. Поводът е една година управление на третото правителство на Борисов, която се навършва днес.

Томислав Дончев остава най-успешният член на екипа на Бойко Борисов. Вицепремиерът продължава да се ползва с най-голямо доверие от избирателите сред министрите и от сегашното правителство. Оценката, която анкетираните му дават, е 4,33.

Още по темата

Сред най-добрите министри в правителството е и друг вицепремиер – Лиляна Павлова. Отговорникът по европейското председателство получава оценка 4,12. Четворка, (4,02) пишат  анкетираните на финансовия министър Владислав Горанов, който е в топ 3 на успешните министри.

На четвърто място е още един вицепремиер – военният министър Красимир Каракачанов, който получава 3,92.

Следва го Валери Симеонов с 3,85, теменужка петкова – 3,78, Николина Ангелкова – 3,74, Николай Нанков – 3,73.

В средата на класацията са външният министър Екатерина Захариева с оценка 3,70, икономическият Емил Караниколов с 3,67 и вътрешният Валентин Радев с 3,66.

На дъното са отговорниците за земеделието – Румен Порожанов (3,41), за социалните грижи – Бисер Петков (3,36) и за здравеопазването – Кирил Ананиев (3,35).

От "Галъп" допълват, че премиерът Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг през годините в сравнение с всичките си министри. Така, в известен смисъл, той ги "дърпал" напред.

Според социолозите оценките за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила, могат да се считат за успех.

От "Галъп" анализират и че най-невралгичните ресори са с най-ниски оценки, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото.

Коментари Напиши коментар

115

Алеко

преди 4 години

А така, дерзайте плювачи, не случайно имаме поговорка "Най обичам да мразим".

114

Изнервен

преди 4 години

Ама *** кога е харесвал някой управляващ? И Господ да ни управлява и неговата оценка ще е горе-долу същата.

113

Байфидан

преди 4 години

До 118 червен анонимник. Не, правена е от бесепарската агенция "Галошш", което означава, че реалната оценка е по-висока.