Снимка: Бойко Борисов

Преди една година премиерът Борисов и кабинетът му казаха "заклех се" и така започна работа 96-ото правителство на България. За Борисов обаче това е трета първа годишнина, а според статистиката той вече съвсем официално е най-дълго управлявалият демократично избран министър-председател в страната. Какъв беше пътят на сегашния кабинет и какво е управлението на Борисов?
 
Третото правителство на Борисов бе сформирано като един експеримент, а именно - доколко ГЕРБ ще успее да удържи на антисистемните изблици на своите коалиционни партньори. Това коментира в студиото на "България сутрин" политологът доц. Румяна Коларова.

"Сега обаче на дневен ред излиза въпросът ще може ли БСП да устои на изкушението да атакува остро антиевропейската и антинатовската линия и правителството. Стратегическите приоритети на управляващите лишават опозицията от нейните системни принципи и ценности", посочи тя.

Пред Bulgaria ON AIR социологът проф. Михаил Мирчев отбеляза, че т.нар. чуждестранни инвестиции "вече никакви ги няма в Бългаия".

"Говори се за около 20-30% от икономиката ни, която пряко се финансира от европейските фондове. Хоризонтът на тяхното спиране обаче е съвсем близо, а страната ни не е никак подготвена за този момент", каза той.

Проф. Мирчев допълни още, че паническата емиграция и бягството от България поради лошата обстановка тук продължава.

"Политическата харизма на Борисов отдавна вече е повяхнала. Неговият позитивен рейтинг падна под 40%. Той се опитва да компенсира чрез международните си изяви, тъй като нещо се пропука в неговата схема. И изобщо не е ясно дали след европредседателството няма да подаде за трети път оставка", посочи социологът.
 

Коментари Напиши коментар

35

1

преди 4 години

До ИМПЕРИАЛИСТ,как тогава,ако не е бил комунист,е работил като "ръководител катедра",а пред ВАК защитава темата"как се опъва пожарникарски ***,в гориста местност"

34

Анонимен

преди 4 години

послушни, платени, продажни, безродни човечета. Някога имало един византийски император дето го кръстили ***. Днешните полиптици чуждопоклонници и родоотстъпници...

33

Анонимен

преди 4 години

Когато населението се топи със зашеметяващи темпове,а хората страдат от наложена диктатура и живеят в страх,следене,биват мачкани когато си търсят правата или говорят истината,а България затъва и загива,време е да си ходи!Предадоха България,предадоха гражданите,работят за себе си и всеки друг,но не и за страната и населението!