Архив: Булфото

Регионалният министър Николай Нанков настоява гаранцията на магистралите у нас да бъде 10 г., а не 5 г., както е в момента. За мостови съоръжение пък да бъде 13 г.

"Това обаче като нормативен акт минава първо на обществено обсъждане, всички браншови организации ще си кажат мнението. Моята лична представа е да имаме завишено нормативно изискване за по-големи гаранционни срокове", каза в кулоарите на парламента Нанков след изслушването му относно напредъка по приоритетните пътни проекти.

Още по темата

Регионалният министър обеща и след празниците да започне ремонтът на пътя в община Гулянци, който изкара местните на протест.

"След празниците за около месец ще направим пълната рехабилитация на най-тежкия участък на отсечката", обеща Нанков и се съгласи, че жителите са в правото си да протестират.

"Политиката на държавата трябва да създаде устойчив механизъм, за да не си говорим след 5 години за дупки. Нашите усилия в тази посока ще покажат резултат след година-две, когато въведем ТОЛ системата", допълни той.

Той коментира и археологическите находки от античния град Скаптопара и евентуалното забавяне на изграждането на АМ "Струма" заради тях. По думите му не трябва да бъдат поставени в конфликт различните интереси - нито археологическият, нито скоростта за изграждане на магистралата.

"Може да го забавим изграждането с месеци, дори година, за да направим адекватна консервация на археологическия обект, но експертите ще кажат", заключи Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase