Снимка: архив, Булфото

Получихме отказ да бъде регистрирано в Агенцията по вписванията нашето професорско надпартийно движение "Кан Кубрат". Г-жа Елена Ангелова се е подписала под следните аргументи за отказа - смятали сме да променим конституционния ред и формата на управление.

Още по темата

"Адвокатът ни припадна от смях. Че конституцията да не е свещена крава!", скочи професор Божидар Димитров и настоя, че това решение ще се обжалва.

"Всъщност това е разбираемо. БатСалитата и фризьорките, които са във властта, със зъби и нокти биха попречили на професорско правителство - неравна и несравнима би била битката между тях и професорите и те го съзнават. А и народът добре го знае. А не се ли сещат, че във всички видове избори може да се участва и с инициативен комитет - пример е Румен Радев", не се впечатлява от решението на Агенцията по вписванията проф. Димитров.

Видният историк добавr с характерното си чувство за хумор: "Направиха ни услуга с този отказ. Хората се ядосаха".

"Основната ни цел беше да сменим формата на управление на България от парламентарна на президентска република, смятайки нея за по-добра по ред показатели. Такава форма съществува в други демократични страни като САЩ, Русия, Франция, Турция и т.н. Най-неочаквано получихме отказ. Аргументите за това са от няколко изречения, за които, честна дума, се чудех дали да се смея или да плача. Аргументите са, че ние желаем да променим конституционния ред в България, а това е незаконно и, едва ли не, ще извършим държавен преврат или държавна измяна", подчерта историкът пред "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase