Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ видя политическа безидейност и опит за паразитиране върху проблемите на хората в искането на БСП за оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов.

Още по темата

Социалистите настояват Христов да напусне поста си и внесоха необходимите подписи заради скандала от миналата седмица, когато представители на хората с увреждания не бяха допуснати до сградата на парламента, за да се срещнат с левицата, защото носели тениски с надпис "Системата ни убива".

Тома Биков от ГЕРБ бе категоричен, че това е бил технически проблем и настоя, че от парламентарната група твърдо стоят зад Емил Христов, който веднага се е извинил за причиненото неудобство.

Той добави и че от ГЕРБ винаги са отворени за разговор с хората с увреждания.

"Това е пореден опит да се превърне един технически проблем в политически. Симптом е на безидейност и опит за превръщане на парламента в сцена на фарсове и гротески. Те опитват да паразитират върху наистина сериозните проблеми на едни хора, които всеки ден се борят за живота на децата си", отсече Биков.

Той настоя, че няма да се поддадат на провокациите, организирани "след един рожден ден".

"Да не влизаме в подробности, че част от тези хора току-що бяха станали от масата и отидоха да правят скандал в парламента", продължи Биков.

Депутатът добави, че с искането за тази оставка ще се загуби още един парламентарен ден, защото БСП нямат реални идеи и предложения за законопроекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase