Снимка: архив, Булфото

Зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов се извини на хората с увреждания, които вчера не бяха допуснати в сградата на парламента.

Той настоя, че не е бил запознат коректно с информацията и ситуацията е била представена по неверен и изкривен начин.

Още по темата

До напрежението вчера се стигна след като червената шефка Корнелия Нинова бе поканила на среща родители на деца с увреждания, а пък зам.-шефът на парламента Емил Христов не ги допусна да влязат, защото носеха тениски с надпис: "Системата ни убива". Заради това и социалистите поискаха оставката на Христов от ръководния пост.

Днес той обясни, че решението да не се допуснат хората в парламента е на началника на охраната и той не е бил информиран.

"Решението за недопускане на хората беше взето от охраната, а не от мен лично. След спирането им бях информиран, че група граждани не се допускат, без да знам, че имат надлежно заявени и изпълнени пропуски и без да бъда информиран от началника на охраната за какво точно става въпрос", обясни Христов.

По думите му началникът на охраната спазва правила, утвърдени от Народното събрание, и никой не би могъл да се меси в неговата работа.

"Извинявам се на всички тези хора. Истината е, че аз не бях този, който спря гражданите, и на мен не ми беше дадена възможността да разговарям с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase