Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Над 11% е ръстът на приходите от международен туризъм за периода декември 2017- февруари 2018 г. Така постъпленията за голяма част от зимния сезон достигат близо 796 млн. лв., става ясно от последните данни на БНБ.

Според ресорния министър резултатите са доказателство за устойчивото развитие на сектора в България и се потвърждава прогнозата за ръстове между 5 и 10% през зимния сезон.

Министърът посочи още, че подобно постижение ще е сериозен успех за страната ни, защото сезон 2016/2017 г.  беше най-успешен за зимния туризъм от влизането на България в ЕС.

През периода декември 2017 г. - февруари 2018 г. общият брой туристически посещения на чужденци у нас е над 1,250 млн., като ръстът е с 12,2% спрямо периода декември 2016 г. - февруари 2017 г.

В първите два месеца на тази година постъпленията от международни пътувания в страната възлизат на 513 млн. лв. Ръстът спрямо същия период на 2017 г. е 10%.  

С 14,6 на сто пък са нараснали приходите само от нощувки на туристи в местата за настаняване с 10 и повече легла през първите два месеца на 2018 г. спрямо този период година по-рано.

Общо през януари и февруари постъпленията от нощувки достигат над 100 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

обезлюдяват BG

преди 6 години

в огромни региони на БЪлгария хубави имоти в лечебни села и градове в момента нямат цена ../съобщават цени 1760 евро за къща ,двор с лозе,вода ,ток,..Не се ругаят търговски партнери носещи ни блага кл в живи евра,$,левове..

20

аман от диверсанти

преди 6 години

заради платени престъпници от МНВР Българския народ загуби стотици милиарди живи $ от некупени хубави жилища в лечебни престижни курорти..Десетки хиляди предприемачи фалираха банките са в кофти позиция

19

Кротко цакат яко

преди 6 години

да с е отчитат платени чужди диверсанти от МНВР.Въведените визи срещу Москва <Киев и МИнск нанасят десетки милиарди живи долари годишно загуби.Експерт от Москва посетил БЪлгария след мъки успял да вземе виза.попадаме на позната от посолството на София в Москва.Експерта се жалва.Следва нагло убеждаване че в БЪлгария няма нищшо хубаво всичко хубаво било в Турция.Диверсантката важно съобщава че били дали цели 400 000 визи..Колегата подава че само в малка Анталия са кацнали над 6 000 000руснаци

fallback