Снимка: архив, Булфото
fallback

От ГЕРБ определиха като несъстоятелни и неаргументирани критиките на БСП към управляващите заради случая, при който хора с увреждания не бяха допуснати в сградата на парламента.

Oще по темата

Въпреки че в началото на днешното заседание зам.-шефът на парламента Емил Христов се извини на хората с увреждания, БСП излезе с остра декларация заради недопустимото според тях поведение на мнозинството.

В отговор шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов настоя, че това са "абсолютно несъстоятелни тези, които не отговарят на истината". Управляващите отчетоха и какво е направено от правителството за хората с увреждания.

По думите им в последните две години е увеличен бюджетът за хората с увреждания с 43% и правителството е поело ангажимент за техните проблеми.

"Тези хора са чути от изпълнителната и законодателната власт и се полагат усилия. Самият факт, че през последните 2 г. говорим за увеличаване на бюджета, означава, че има чуваемост и диалог", настоя Цветанов.

"БСП доказаха, че не могат да управляват, а че създават напрежение, без да дават алтернатива за решаване на проблемите", заключи той, но допълни, че управляващите остават с протегната ръка към опозицията, ако искат да се работи конструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Инвалида

преди 6 години

Ей и за това ли намерихте да спорите господа, не трябва ли поне за това да имате едно мнение и политиката за бъде насочена в посока иска на протестиращите? Нима останаха още пари от бюджета за лична изгода? Много тъжно, много срамно!

30

Анонимен

преди 6 години

Този ментално сбъркан човек е цяло проклятие за държавата! Добре, че не се е родил по времето на фашизма!

29

Анонимен

преди 6 години

Чути са, спор няма. Вчера боци такива сили на съчувствие лееше....

fallback