Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Засега България няма да отзовава руски дипломати заради случая "Скрипал". Въпреки това, подкрепяме Великобритания. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредния Съвет по сигурността, на който присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Oще по темата
"Това беше най-разумното и консенсусно решение, което можеше да се вземе. Правителството продължава един успешен ход към формиране на нов международен профил на страната ни – този на лидера на Балканите. За първи път сме желан партньор.

Настроението в обществото ни е такова, защото Великобритания не е показала достатъчно доказателства, за да убеди хората. Също така имаме хибридни нагласи към света и поради това искаме да чуем различни мнения. Кралството за първи път се прояви като "не от нашите", поради Brexit", отбеляза политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според политолога Страхил Делийски правителството е трябвало да вземе решение в една наистина трудна геополитическа ситуация на противопоставяне. 

"Започна да се говори за нова Студена война. Да вземеш решение, което отговаря на общественото мнение, е още по-трудно в ситуацията на поляризираното общество. Защо в България има толкова много анти-атлантически настроения? На какво се дължат те? Това трябва да е сигнал за политическия елит, че в Европа се случва нещо не както трябва", посочи той в "Денят ON AIR".

Във вътрешнополитическия ни живот се заформя практиката за всяко държавно събитие да се изискват стенограмите. По думите на Делийски това е симптом за абсолютното недоверие в настоящия публичен дискурс. По този начин се разпространява посланието, че публичното говорене и деклариране не струват, добави той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ПАЛАЧЪТ

преди 6 години

До Анонимен- Eто Ви още един български Скрипал за отравяне+ ОБЕСВАНЕ за по-сигурно

44

1

преди 6 години

Естествено е лидер,на балканите,никоя друга балканска държава,не е по-бедна от България.или ще кажете,в класацията за лидерство,социалното положение,като елемент,не влиза.

43

ognyanz

преди 6 години

Решението на правителството (да не се лъжем, взето благодарение на коалиционните партньори на Бойко) е разумно и балансирано. Когато сме влизали в ЕС и НАТО не сме обещавали да участваме в провокации срещу Русия. Солидарност - да, но не и за "вероятности".

fallback