Архив: Булфото
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова екипа на Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ да се въздържат от коментари по разразрастващия се дипломатически скандал между ЕС и Русия след случая "Скрипал". Той отново настоя и за провеждането на коалиционен съвет, на който да бъдат разгледани всички информации по случая.

По-рано шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че страната ни трябва да е категорично на страната на ЕС и обяви, че предстои кабинетът да вземе трудно политическо решение. Той настоя, че трябва да застанем солидарно зад евроатлантическата общност.

Oще по темата

Според Волен Сидеров обаче такива изказвания са "грешни ходове", които могат да повлияят зле на дипломатическите отношения.

"До момента политиката на премиера е много точна и правилна. Призовавам колегите от ръководството на ГЕРБ да не правят грешни ходове, да не изказват мнение, което може да провлияе зле на дипломатическите отношения, с която и да е държава. Да се въздържат от изявления за солидарности и други такива чувства, защото това е вредно за страната.  Това е саботиране на политиката на премиера", отсече националистът.

По думите му България има право на суверенно мнение и позиция, различна от Великобритания.

"В крайна сметка Великобритания напусна ЕС и става дума за две държави, които са извън ЕС. Защо България трябва да взима страна в един конфликт, който има много неизняснени факти?", запита риторично Сидеров.

Попитан дали "Атака" ще напусне коалицията, ако правителството реши да експулсира руски дипломати, Волен Сидеров отговори лаконично, че България трябва да има балансирана политика и да не се правят резки ходове.

"Надявам се, че здравият разум на премиера няма да позволи грешни ходове", завърши националистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Миташки

преди 6 години

Волен Каракачанов и Доган не искам тяхното мнение щото са продажници гадни

38

Гн Миташки

преди 6 години

Болен откъде изкочи акъл да дава това психо

37

Анонимна

преди 6 години

Господин, Сидеров призовавам ви да мислете и да РАБОТИТЕ за България!!!! Работете за българския народ,че умираме бавно,но сигурно!!!! Какво правите за НАРОДА???? Българите искат да живеят достойно и с гордо вдигната глава!!!!Вие, ПОЛИТИЦИТЕ направихте така българите да живеят мизерно,лошо и недостойно!!!! Засрамете се!!!!!!!!

fallback