Снимка: архив, БТА

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев след случая с непроверените пътници от граничните служители на Летище София. Социалистите обвиниха управляващите в престъпна небрежност и немарливост и настояха, че така сигурността на страната е била поставена под въпрос.

Още по темата

"Искаме бързи и адекватни отговори и поемане на политическа отговорност - оставката на вътрешния министър. Само това може да върне доверието в институциите и в България", настоя соцдепутатът Иван Иванов в декларация от името на ПГ на БСП.

По думите му случаят е скандален пробив в сигурността и налива вода в мелниците на най-големите критици на пълноправното ни членство в ЕС. Той посочи и че реакцията на премиера и вътрешния министър е била неадекватна.

"МВР сътворява невероятен скандал, който поставя под въпрос сигурността на страната, но и на цяла Европа. Това ли са усилията на правителството да опази европейските граници?", запита риторично Иванов.

Той настоя, че отдавна БСП сигнализира за пробойни по сухопътните граници и пропуски в сигурността.

"Благодарение на липсата на адекватност от ваша страна сигурността на страната се превърна в проблем, който се задълбочава", заключи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase