Снимка: архив "Булфото"
fallback

Лидерът на СДС Божидар Лукарски отвърна на искането да се оттегли с напомняне, че то не е първото.

"Това не е първият случай, в който ми искат оставката. По-големи структури като Варненската и Софийската са я искали. Сега това е провокирано от структурата в Стара Загора, която се оглавява от колегите в Казанлък", каза синият шеф пред БНР.

Преди дни структурите в Югоизточна България обявиха, че са взели решение да поискат оставката на Лукарски на предстоящия Национален съвет на СДС на 17 април. Заместникът му и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов го обвини, че "води никаква политика".

Oще по темата

Според Лукарски причината за атаката на съпартийците му е намерението му да предложи СДС да поеме консервативно-патриотичен курс. "Явно това е възбудило някои колеги", каза той.

Синият лидер обясни, че на този етап не се говори за коалиция с "Патриотите", както и за каквато и да била коалиция. Проблемът според него бил в разделението по линията либерална или консервативна политика да се следва. Самият той заставал зад консервативните идеи.

Шефът на седесарите призна, че има проблем с егото на лидерите в дясно, но обясни, че той самият нямал проблем с никого.

Лукарски обясни, че СДС е опозиция на ГЕРБ, защото нищо от случващото се в държавата не е такова, каквото трябва да бъде.

"Нито доходите на хората са достатъчни, нито реформите са налице. Съсредоточаването на управлението в момента е фокусирано единствено върху успешното провеждане на европредседателството." Лукарски каза, че във външнополитически план има успехи, но във вътрешнополитически се наблюдава абсолютен отказ от реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Активист на БКП

преди 6 години

Нема СДС ! СДС умре ! Има БСП навеки !

11

Анонимен

преди 6 години

Властта му се е отразила. Мазньo е загладил е бузки

10

Анонимен

преди 6 години

До Do 5Защо не съберете други, не учили, нереализирали се кариеристи, синове и дъщери от неграмотните малцинства бе? Все някой ви е виновен, имахте власт, да сте управлявали, а не да мислите само за лустрация и прогонването на образованите и обучените. Заменихте агрономи, икономисти, ветеринари и зоотехници с каруцари, крадливи склададжии и магазинери т.н., сринахте земеделие и животновъдство някой ви е крив. Хайде на сметището на историята!

fallback