Снимка: архив, Булфото
fallback

Редица скандали се сгромолясаха на плещите на управляващите от началото на 2018 г.

Има ли реална възможност трусовете във властта и в управляващата коалиция да доведат до предсрочни избори и какво ни каза руският патриарх Кирил по време на визитата си у нас?

Oще по темата


"Истината е, че третият мандат на Бойко Борисов в е неговата лебедова песен. Той може да покаже най-доброто, на което е способен. Това е поради липса на силна опозиция. Съдбата му е щастлива. Дано това да е капитал за България. Премиерът управлява в трудна коалиция, но умело използва партньорите си, за да разтовари политическата тежест от себе си. Драмата в "Обединени патриоти е видна", посочи бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Според него казусът с ЧЕЗ има потенциала да разклати стабилността в управляващите.

"Ако бях на мястото на опозицията, бих свикал анкетна комисия. Опозицията трябва да си свърши работата, иначе това ще остане като поредния затрупан скандал", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Все по-често общественият взор се обръща и към личността на президента. По думите на проф. Близнашки неговата роля не е да разплита злободневните проблеми в държавата, а да гледа към дългосрочните интереси на страната.

"Патриарх Кирил е крупна фигура в руския политически живот. Той е визионер. Играе изключително важна роля. С идването си ни представи новото разбиране на Русия за събитията около Освобождението. Не бяхме подготвени докрай за срещата с патриарх Кирил", подчерта за финал бившият премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 години

Не само лебедова песен,но и танца на умиращия лебед!Ех Близнашки!

43

Един от Северозапада

преди 6 години

Какво стана с КТБ, какво стана с поръчката на изтребители? Защо замълчаха и пак се извъртяха към руснаците? Какво стана с Южен поток? Като ходи да се покланя пред паметника на избитите 7200 евреи в Маседония, обели ли дума за разрушените ни гробища край Дойран, или обели ли дума за счупената от Миленко с *** плоча? Направи ли някакво изказване, с което да настоява за спазване на националния ни интерес, пред когото и да било, или върти опашка като пуделче, очакващо поредното почесване зад ушенца

42

Един от Северозапада

преди 6 години

Това, което Корнелия направи , за да повдигне от нищото БСП е нищожно малко в сравнение с това, което прави Баце със същата цел. Гаф след гаф, конфуз след конфуз, и вече и тези, които дежурно му замазват гафовете, не смогват. Какво стана схъба "Балкан", напълнихме ли го с наш газ от Черно море, или с втечнен газ от Америка или Катар? Какво стана с Белене? Турците април почват да строят "Акую", докато ние по йезуитски с референдум отхвърляме волятана народа? Още ли вярвате на Баце че играе заБ-я?

fallback