Снимка: БТА
fallback

Може да сме една от най-младите членки на ЕС, но в същото време сме едни от най-дисциплинираните. Това обяви министър-председателят на България и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на работна среща с председателя на ЕНП Жозеф Дол в София, съобщиха от пресслужбата на правителството.

За България и другите нови страни-членки на Европейския съюз е ключов въпросът за Многогодишната финансова рамка. Важно е тя да бъде фокусирана върху основните приоритети и да отчита нуждите за развитие на отделни ключови области като инфраструктурна свързаност, образование, иновации, опазване на външните граници на ЕС, подчерта премиерът.

Бойко Борисов посочи, че в качеството си на председател на Съвета на ЕС, се стреми страната ни да работи активно за намирането на общ език между членките по всички актуални теми от европейския дневен ред. "Може да сме една от най-младите членки на ЕС, но в същото време сме едни от най-дисциплинираните. Доказателство за това са прогнозите растежът на БВП на страната през 2018 г. да достигне 4,2 процента. Освен това България пази много добре външната граница на ЕС и това дава спокойствие на нашите партньори", подчерта премиерът.
 
Бойко Борисов увери своя колега, че ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента ще продължават да поддържат проевропейския дух на страната, защото единственият и най-добрият възможен път пред България е именно евроатлантическият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 6 години

Тъкмо се канех да напиша нещо за този индивид и като гледам то хората преди мен са казали всичко негативно което може да се каже.

63

HeinrichHimmler

преди 6 години

ББ: Дисциплинирано крадем и лижем ***.овете на САЩ и ЕС и им се дупим, за каквото кажат. А в замяна те ни оставят да си крадем дисциплинирано от собствения народ. ГЕРБ - МАФИЯТА, която трети мандат управлява бедния изстрадал български ОВЧАРСКИ народ!Бойко Методиев Борисов е за разстрел, от пожарникар и охранител на СИК стана мултимилиардер, мародерствайки над собствения си народ. БРАВО БЪЛГАРИ, СВАЛЯМЕ ГО ОТ ВЛАСТ, ВИЕ СИ ГО ПРЕИЗБИРАТЕ !!!

62

ВИНАГИ ИСТИНАТА 18

преди 6 години

Б БОРИСОВ Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ , ПРИ НЕГО НЯМА ПРИНЦИПИ И НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ , А САМО БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ И ВЛАСТОЛЮБИЕ . ЗА ДА УГОДИ НА САЩ СПРЯ 3 РУСКИ ПРОЕКТА , ЗА ДА УГОДИ НА СДС И ДСБ ВКАРА В ПАРЛАМЕНТА ГЪРНЕВСКИ , БИКОВ,АНТОН ТОДОРОВ , ИВАН ИВАНОВ - В ЕНЕРГЕТИКАТА , СЪС ЗЕЛЕНИТЕ СЕ РАЗБИРАЛ ДОБРЕ , ЗАТОВА НЕ ЧАКАЙТЕ ВТОРИ ЛИФТ. А АКО ИСКАТЕ ПО - ВИСОКИ ЗАПЛАТИ , ИЗЛЕЗТЕ НА ПРОТЕСТ -ТОЙ Е СТРАХЛИВ И ЩЕ НАМЕРИ ПАРИ ДА ВИ ДАДЕ .ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВНИК .

fallback