Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

ПГ на ОП се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по БНТ срещу главата на най-голямата православна църква в света, се чете в позиция на председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров, разпространена до медиите.

Oще по темата

По-рано днес Симеонов нарече главата на руската църква "хитрец" и "цигарен митрополит". "Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ - доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми казва кое е истина и кое не, няма как да стане", отсече още Симеонов.

"Смятаме, че е недопустим подобен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна църква Кирил, който беше приет официално от премиера на Република България Бойко Борисов, президента Румен Радев и отслужи заедно с българския патриарх Неофит празнична литургия по случай 140 г от Освобождението на България от турско робство.

Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция Обединени патриоти в българското правителство, да поднесе извинение на руския патриарх за нанесените обиди", се чете в позицията на Волен Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

Анонимен

преди 6 години

Само Волен може да обижда православен патриарх,справка дядо Максим !

201

Анонимен

преди 6 години

Сред дивата пасмина на Винету състояща се от *** и татари, Волен направо изглежда мъдър като Белият Вожд!! Не е за вярване но средата му го прави такъв!!

200

Анонимен

преди 6 години

Винкелът съвсем е изперкал. То бива простащина, но БНТ задмина Джомолунгма.

fallback