Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Тази сделка държавата трудно ще я спре", заяви в студиото на "България сутрин" вицепремиерът Валери Симеонов по повод продажбата на ЧЕЗ. По думите му, това няма как да стане по сега действащото законодателство.

Oще по темата

"Единственото уязвимо и рисково в тази сделка е точно възможността на купувача да управлява това дружество безаварийно и без да наруши задълженията на това дружество към обществото", категоричен беше Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, това е сделка между две дружества и никой не може да упрекне държавата или да вмени вина на правителството, което няма право да се бърка в нея.

"Вероятно трябва да се отиде към вменяване на задължения на КЕВР и ДАНС, когато има извършване на сделки с дялове, особено за дружество в енергетиката, тогава да се вкарат допълнителни клаузи", заяви още Валери Симеонов.

Той обясни, че вече има и подготвени текстове, с които да се промени законодателството и КЕВР или други институции да могат да спират подобни сделки, но те тепърва ще се разглеждат в Народното събрание.

Вицепремиерът коментира също така, че не споделя и мнението на министър-председателя Бойко Борисов, че сделката с ЧЕЗ е сценарии за сваляне на правителството, защото става въпрос за чисто икономически интереси.

Той припомни също, че продажба на дружеството все още няма, а има само избор на купувач от страна на продавача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Държава НЯМА...

16

Анонимен

преди 6 години

АМИ ИЗОБЩО КАКВО МОЖЕ ТАЗИ "ДЪРЖАВА"? ДА НИ СКУБЕ С ЯКИ ДАНЪЦИ! ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ БГ ГАРАЖДАНСТВО! НЕ МИ ТР ТАКАВА ДЪРЖАВА НА МЕН!

15

Анонимен

преди 6 години

НАПРАВО СИ ТРЪГВАЙТЕ! НАЛИ РЕВАХТЕ ЗА КОНЦЕСИИТЕ? А ТВА БЕЗОЧИЕ КВО Е?

fallback