Архив: Булфото
fallback

Вицепремиерът Красимир Каракачанов смята, че все още има време КЕВР да се произнесе за сделката за ЧЕЗ след промени в Закона за енергетиката.

Сделката не е финализирана, докато не се платят парите, коментира той пред журналисти в Министерския съвет.

Каракачанов отново посочи, че в този закон има пропуски, от които произтича цялата невъзможност на държавата да упражнява контрол при подобен вид сделки.

Oще по темата

"320 млн. могат да намерят много хора по света, но България има своите национални интереси и трябва внимателно да следи кой купува подобни структуроопределящи предприятия. Не може да ни е безразлично като държава, че 40% от територията, включително София, ще попаднат в ръцете на една или друга фирма“, посочи той.

По думите му с промените, които ще бъдат предложени от Патриотите, КЕВР ще може да контролира подобни сделки и ще има решаваща дума дали да одобри сключването им.

Каракачанов призна, че продажбата на ЧЕЗ го притеснява. Той настоя, че за обществото е важно да има качествена услуга, а не постоянно вдигане на цените на тока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 6 години

До Д-р ЕмиловаНе са дебели бе,това са мускули!Те са яки и просто мразят да мислят.

61

инж. работещ безплат

преди 6 години

Останалите 33% са на американските пенсионери и те контролират ЧРЗ,за това чехите бягат от тази си дейност,вътрешни надлъгвания за приходите в американските пенсионни фондове.Защо няма приходи за българските пенсионни фондове?Хайде Американските пенсионни фондове да дадът тези 33% на нашето НОИ,за българските пенсионери.

60

Един от Северозапада

преди 6 години

И кой лъже сега? Чешкия президент каза, че нищо не е изпращал на Борисов, а само телефонен разговор са провели...А нашите даже са успели да заведат "получените " от Чехия документи в секретно деловодство на парламента, според Борисов...Нещо повече-чешките медии говорят за финансиране от офшорки, за заем от ЕБВР с държавно гарантиране, от наша страна, а нашите нищо не знаят.Кой лъже?????

fallback