Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Делян Добрев отхвърли вероятността да стане отново енергиен министър. Името му се завъртя като евентуален наследник на Теменужка Петкова, която подаде оставка заради напрежението около сделката за ЧЕЗ.

"Няма да бъда следващият енергиен министър, ако се стигне до смяна на енергийния министър", каза Добрев пред Bulgaria ON AIR.

"Чувствам се добре в парламента", настоя той.

Oще по темата

Депутатът даде да се разбере, че решението дали Теменужка Петкова ще се оттегли, все още не е взето.

"Заключението, че Теменужка Петкова освобождава поста, е прибързано, това ще се обсъжда следващата седмица на коалиционен съвет", каза той. Добрев се въздържа от отговор дали енергийният министър трябва да си тръгне.

Депутатът, който е и шеф на енергийната комисия в парламента, съобщи, че е възможно да бъдат внесени законодателни поправки, с които да се даде възможност на КЕВР да одобрява купувача на енергийните дружества преди сключване на самата сделка. 

"За да имаме по-голям контрол, дори по някакъв начин да придобием 34% от електроразпределителните дружества, то трябва да има промяна в устава, която да каже, че този тип решения се взимат с две трети мнозинство, а на с обикновено", категоричен беше той.

Добрев съобщи, че утре депутатите ще изслушат представители на институциите, които имат отношение към сделката: ДАНС, ДАР, КФН, КЗК, КЕВР и др. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

1111

преди 6 години

Начи, тиквите са егати специалистите. За всякакви министри стават... т.е. не стават.. Все пак Катето Захариева най ми простее.. с таз усмивка ***. Чак не можеш да и се разсърдиш, щото тя не е виновна.

64

Анонимен

преди 6 години

Чешкият премиер Бабиш днес заяви, че не е давал никаква информация на Борисов, относно сделката за ЧЕЗ, нито му е изпращал документи.Това означава само едно - че вчера за пореден път Борисов излъга най-нагло и безочливо.

63

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 453 март ще го празнуваш у Форума. :)

fallback