Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Делян Добрев отхвърли вероятността да стане отново енергиен министър. Името му се завъртя като евентуален наследник на Теменужка Петкова, която подаде оставка заради напрежението около сделката за ЧЕЗ.

"Няма да бъда следващият енергиен министър, ако се стигне до смяна на енергийния министър", каза Добрев пред Bulgaria ON AIR.

"Чувствам се добре в парламента", настоя той.

Още по темата

Депутатът даде да се разбере, че решението дали Теменужка Петкова ще се оттегли, все още не е взето.

"Заключението, че Теменужка Петкова освобождава поста, е прибързано, това ще се обсъжда следващата седмица на коалиционен съвет", каза той. Добрев се въздържа от отговор дали енергийният министър трябва да си тръгне.

Депутатът, който е и шеф на енергийната комисия в парламента, съобщи, че е възможно да бъдат внесени законодателни поправки, с които да се даде възможност на КЕВР да одобрява купувача на енергийните дружества преди сключване на самата сделка. 

"За да имаме по-голям контрол, дори по някакъв начин да придобием 34% от електроразпределителните дружества, то трябва да има промяна в устава, която да каже, че този тип решения се взимат с две трети мнозинство, а на с обикновено", категоричен беше той.

Добрев съобщи, че утре депутатите ще изслушат представители на институциите, които имат отношение към сделката: ДАНС, ДАР, КФН, КЗК, КЕВР и др. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase