Снимка: "Национална съпротива"
fallback

Крайнодесни формации правят пореден опит да регистрират политическа партия. Новият проект се казва "Независимост", а декларациите за индивидуално членство, с които се набират учредители, вече се разпространяват по интернет.

В края на 2013 г. редица крайнодесни организации, сред които "Национална съпротива", "Кръв и чест", "Стрейт едж" и др., учредиха "Националистическа партия на България". Целта им беше да участват в евроизборите през 2014 г.

Политическият им проект обаче се натъкна на масирана обществена и институционална съпротива. Прокуратурата обяви, че основополагащите принципи на партията противоречат на Конституцията.

Накрая регистрацията й беше заличена заради недостатъчно подписи, с което опитът на крайнодесните да участват във вота се провали.

В основата на новия проект и сега стоят членове на "Национална съпротива", които се обявяват "за една национално могъща, независима, обединена и социално справедлива България", пише "Сега".

"Време е национализмът да се представлява от националистите, а не от актьори, които играят само ролята на такива, а всъщност са най-големите крепители на статуквото. В България всички партии обслужват чужди интереси. Едни обслужват интересите на САЩ и ЕС, други пламенно защитават интересите на Русия, трети са си направо турски партии, но общото на всички е, че са вредни за България! Време е тези, които направиха от националното предателство държавна политика, да си платят", заявяват организаторите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Коментатор

преди 6 години

Обществото трябва да даде категоричен отпор на подобни начинания. Надграждане ни трябва, общи усилия и законност. Без радикални елементи. Уважение към човека, неговото достойнство и неотменимите му права. В духа на Аденауер. Така ще се оправим само.

43

Анонимен

преди 6 години

Има такива групи наистина, казват се NS-Straight Edge. Обикновено са леви или крайнолеви, някои са анархисти, но крайнодесните са отделна субгрупа....Не знаех, но все пак е странно да се кръстиш на някакво изключение. Като цяло стрейт едж пънкарите се отличават с това, че отричат боклушкия начин на живот /наркотици, йебан и алкохолизъм/, но прокламират защита на животните и веганство. За расизъм да не говорим. Та нашите стрейт-еджъри къде са в тая картинка? ;)

42

Анонимен

преди 6 години

Каква е разликата между партиец и престъпник ? Едните са под закрила на закона, другите се справят сами.

fallback