Снимка: БТА, архив
fallback

"Полът е биологична категория, а не социална". Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Oще по темата
Преди дни той предложи  нова тема на лансираната от БСП идея за референдум. Според него обществото трябва да отговори подкрепя ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол.

"За съжаление, една добра идея - да се реши проблемът със семейното насилие и насилието срещу жени, е опорочена с опита да се пробута и така наречената "джендър идеология".

В някои от членовете и разпоредбите на Истанбулската конвенция се налагат понятия като "социален пол”, "нетрадиционни роли на пола", изтъкна Каракачанов.

Министърът на отбраната подчерта, че Европа и България имат сериозен демографски проблем: "Трябва да мислим как да стимулираме нормалността в семействата".

В същото време той беше категоричен, че не е хомофоб.

"Тези, които сега говорят, че сме срещу европейските ценности, всъщност разбиват ЕС. Вземете логиката на създаването на Съюза. Европейските нации са нации с история, свързана с християнската религия. И сега някой опитва да унищожи точно този фундамент на обществото", изтъкна вицепремиерът.

Той коментира и думите на коалиционния си партньор Валери Симеонов, който нарече идеята му за референдума "глупотевина".

"Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не мога да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той", заяви Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

267

Българин

преди 6 години

СПАСЕТЕ ДЕЦАТА ОТ РАЗВРАТА!

266

П.Петров

преди 6 години

В ЕП и ЕК, живеейки в презадоволения си социум, затъвайки в поредната утопия, са загубили връзка с реалността - животът е всекидневно оцеляване! В това оцеляване мъжът и жената се обединяват в семейство, за да се допълват, всеки с предимствата, които му е дала милионите години евролюция на видовете!Както не може да се изгради стабилна конструкция само с болтове, нито само с гайки, така и не може да се изгради стабилно семейство и общество от безполови хора, когато видът ни се размножава само разнополово!

265

П.Петров

преди 6 години

До Анонимен 285.Самата Истанбулска конвенция, освен че е опит да приравни социални пол на биологичния, като изцяло игнорира биологичния компонент на пола, под претекст полово равенство прокарва социален инженеринг за обезличаване на биологичния пол, чрез манипулиране на подсъзнателно ниво от най-ранна детска възраст, когато липсва критично мислене. Резултатът от този "експеримент" ще е импотентно общество, страдащо от *** дисфория, психични проблеми, самоубийства и липса на желание за репродуциране!

fallback